Amasya'da V-notes teknik yöntemiyle karın içine girilerek, kesi izi olmadan ameliyat gerçekleştirdi
16 Temmuz 2023

Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Dr. Yunus KATIRCI, Dünya’da ve ülkemizde eş zamanlı olarak yeni kullanılmaya başlayan V-notes teknik yöntemiyle karın içine girilerek, kesi izi olmadan ameliyat gerçekleştirdi.

V-notes ile ;

*Rahim alma (Histerektomi),

* Rahim sarkması (Yüksek Uterosakral Süspansiyon)

* Tüp alma, tüp bağlama tüplerin açık olup olmadığının değerlendirilmesi (Kromopertübasyon)

* Dış gebelik ameliyatı (Ektopik Gebelik)

* Yumurtalık kisti (Over Kisti) operasyonları yapılabilmektedir.

Dr. Yunus KATIRCI, “Amasya il ve ilçe hastanelerinde ilk defa bu yöntemle bir hastaya tüp bağlama diğer hastaya da rahim alma işlemini gerçekleştirdik. Hastalarımızın ağrı kesici ihtiyacı neredeyse hiç olmadı diyebiliriz. Ameliyat sonrası yara izi ve ağrının olmaması hastaların günlük hayata dönmesini kolaylaştırdı. Biz de hastalarımızı iyi görmenin mutluluğunu yaşıyoruz. Bu mutlulukta emeği  geçen hastane yönetimine ve ameliyathane ekibine teşekkür ediyorum.”  dedi.

• WhatsApp Image 2023-07-13 at 12.16.22.jpeg
  • WhatsApp Image 2023-07-13 at 12.12.15.jpeg